Start

Varning för eventuella kommande inbrott i närområdet!

Enligt källor och grannar har drönare (minihelikopers) med kamera flugit över Hunnestad och närområdet kanske i syfte att undersöka var och vad vi har i våra trädgårdar och om vilka tider vi är hemma alternativt på arbete.

Det är ovanligt i vårt område att man med eller utan tillstånd överflyger bebyggt område med denna teknik utan att påvisa varken tillstånd eller förklaring till denna aktivitet, källan till denna varning försökte fråga om anledningen, men fick ej något svar.

Det är konstigt och lite allvarligt att bli ”spionerad på” med denna teknik så uppmaningen är att hålla fönster och dörrar stängda och låsta för att försäkringar ska gälla och då har man gjort vad man kan för att förhindra eventuella obehöriga påhälsningar.

 

MIDSOMMAR i Hunnestad by

På fredag är det som bekant dags för årets silladag med snaps och andra tillbehör, jag och Lone önskar er en riktigt trevlig dag och nöje, men tänk på att inte förtära mer snaps än ni med våld kan tvinga ner! = )
/webmaster och granne Ronny

 

Gällande Hunnestads nya avloppsarbete

 

9/3-2020

Kommunen är på de sista justeringarna i handlingarna så förhoppningsvis kommer upphandlingen ut inom två veckor för upphandling av entreprenör.

Entreprenadstart är satt till tidigast 1/9-2020 eftersom då är mesta skördearbetet klart.

Vi blev inte klara med alla markägarna förrän i mitten på januari och det var ett tag projektering för att gå ett annat håll med ledningarna, men det löste sig till slut och nu kör vi på enligt gamla planen.

 

(Gamla planen)

Hunnestads by kopplas till Bjäresjö – Ruuthsbo som planerat. Det var från Bjäresjö och söderut som det var problem som inte är problem längre.

Lars Mellberg Ystad Kommun

 

Kommunalt avlopp i Hunnestad

Efter möte på Lite mer i Ystad med kommunen har kanske inte alla fått klarhet ännu gällande var exakt det kommunen bestämt sig för att lägga kommande avlopp. Det har i alla fall inte jag, jag har kontaktat kommunen för att få del i projektet och få tillgång till kartor i detalj var avloppen kommer att placeras, också vilka möjligheter vi har för att påverka placeringen av rör och pumpar. Jag har fått svar att kartor i PDF format ska skickas till mig via e-post under veckan  12/11 – 17/11 och kan då börja planera var det passar mig bäst att placera mina rör och anläggning. Så kanske ni andra också ska göra? Detta är kanske svårt för någon av oss med detta digitala arbete med att rita in era kommande rör, men jag står gärna till förfogande att hjälpa er som så önskar. Vi i byn har kontakter med erfarna kunniga hantverkare i ämnet gällande grävnings och – el arbeten och kanske kan med dessa krafters hjälp tillsammans få ett bra pris om vi samarbetar med planeringen. Hör av er till mig om ni vill.
/Ronny Projektkartan från kommunen 

Kontaktpersoner på kommunen:
Kartor och projektering bjorn.andersson@sigma.se
Kontakt på kommunen: lars.mellberg@ystad.se  

Hemsidan är skapad efter bästa förmåga och med eget och privat innehåll. Kopiering av dess innehåll är enligt lag förbjuden, och kommer att anmälas.